Produkt dnia
Mydło Mikroorganiczne™  5 litrów
Mydło Mikroorganiczne™ 5 litrów
254,00 zł 249,00 zł
szt.
BioKlean Wash - 1L płyn do prania
BioKlean Wash - 1L płyn do prania
42,50 zł 39,00 zł
szt.
Zaloguj się
Nie pamiętasz hasła? Zarejestruj się
Producenci

CALIO nawóz wapniowy 0,5 l

calio 0,5 l.jpg
  • promocja
Cena: 60,00 zł 68,00 zł 60.00
ilość szt.
dodaj do przechowalni
Producent: Monagro
Kod produktu: 2-0049

Opis

CALIO to innowacyjny, skoncentrowany płynny nawóz wapniowy wytworzony z muszli skorupiaków morskich. Dzięki płynnej formie i dolistnemu stosowaniu działa dwa razy szybciej od innych nawozów.

 Skutecznie działa we wszystkich 4 fazach rozwoju rośliny:

  • wzroście
  • kwitnieniu
  • owocowaniuprzechowywaniu

CALIO:

  • zapobiega chorobom roślin spowodowanych niedoborem wapnia
  • zwiększa masę roślin i owoców
  • zwiększa twardość owoców
  • wydłuża przechowywanie zbiorów

Zalety produktu Calio:

  • naturalny - produkowany ze skorup ostryg
  • ekologiczny - bezpieczny dla zdrowia zwierząt i ludzi
  • stosowany dolistnie - szybciej i skuteczniej działa
  • bezpieczny - nie naraża na oparzenia słoneczne
  • przydatny - działa we wszystkich fazach rozwoju rośliny
  • wszechstronny - stosuje się go we wszystkich uprawach
  • niezastąpiony - idealny przy niesprzyjających warunkach pogodowych

CALIO jest produktem nietoksycznym, bezpiecznym zarówno dla środowiska, jak i zdrowia ludzi i zwierząt. CALIO posiada świadectwo kwalifikacji produktu do stosowania w rolnictwie ekologicznym.

 

"Calio" to najlepszy na rynku sposób na rozwiązanie problemów niedoborów wapnia w uprawach oraz w okresie przechowywania roślin rolniczych, sadowniczych i ogrodniczych.

Jak działa Calio?:

w okresie WZROSTU – Calio dzięki zawartości naturalnych chlorków dogłębnie przenika w struktury rośliny, szybko wchłania się, odżywiając ją od środka. Wapń rozchodzi się po całej roślinie wzmacniając ją od korzeni, aż po same liście. W ten sposób szybko zapobiega klasycznym niedoborom wapnia w roślinach. Jego skoncentrowana formuła i dolistny sposób podawania przyspiesza cały proces.

 

w okresie KWITNIENIA – Calio działając od środka rośliny wzmacnia jej system korzeniowy. Poprzez wzmocnienie ścian komórkowych znacząco przyspieszy rozwój upraw. Rośliny staną się zdrowsze, większe i bardziej odporne na uszkodzenia. Calio zabezpiecza rośliny przed przedwczesnym opadaniem pąków – dzięki temu zdecydowanie zwiększy się liczba owoców.

 

w okresie OWOCOWANIA – większa ilość pąków to więcej pięknych i zdrowych owoców. Calio podnosi jakość i wielkość zbiorów. Uodparnia owoce przed pleśniami. Zapobiega wewnętrznej karmelizacji, gorzką plamistością podskórną i innymi chorobami owoców.

w okresie PRZECHOWYWANIA – działanie Calio ma niebagatelne znaczenie przy przechowywaniu zbiorów. Dzięki poprawie ścian komórkowych owoce i rośliny można dużej przechowywać bez uszczerbku na ich klasie i jakości. Calio zdecydowanie przedłuża okres przechowywania zbiorów, jednocześnie zabezpieczając je przed gniciem.

STOSOWANIE

Ogólnie: stężenie 0,1% (1 ml/ 1l)

 

Uprawa Okres opryskiwania Ilość zabiegów Zalecana dawka l/ha 
jabłonie, grusze stosowanie rozpocząć od fazy orzecha laskowego co 10-14 dni. W celu zapobiegania gorzkiej plamistości podskórnej (jabłonie) zabiegi należy wykonać na 4 i 2 tygodnie przed zbiorem. 3~5 0,5~1,0
brzoskwinie, morele stosować od zawiązania owoców, w odstępach co 10-14 dni aż do zbioru. 4~6 0,5~1,0
czereśnie, wiśnie, śliwy stosować po zawiązaniu owoców, powtarzać co10-14 dni aż do zbioru 2~3 0,5~1,0
winogrona stosować w okresie wzrostu roślin 2~3 0,5~1,0
agrest, porzeczka stosowanie rozpocząć na ok.4 tygodnie przed zbiorem, podawać co 7-14 dni 2~3 0,3~0,7
pomidory stosować od zawiązania owocu, w okresie wzrostu i dojrzewania owoców 3~4 0,3~0,5
papryka stosować od zawiązania owocu, w okresie wzrostu i dojrzewania owoców 2~3 0,3~0,5
truskawki, maliny zabiegi rozpocząć pod koniec okresu kwitnienia, stosować do zbioru 3~4 0,3~0,5
ogórki stosować po kwitnieniu w okresie formowania się owoców aż do zbioru 2~3 0,5
kapusta pekińska stosować w okresie zawiązywania główek, zabiegi powtarzać co 5-7 dni 3~4 0,5~0,7
seler stosować od początku wzrostu korzenia, co 10-14 dni 2~3 0,5~0,7
sałaty: masłowa, endywia, lodowa i inne stosować 2-3 tygodnie po wysadzeniu, szczególnie w fazie wiązania i intensywnego wzrostu główki 2~3 0,5~0,7
kapusta głowiasta, kalafior, brokuł stosować w okresie zawiązywania się główek i tworzenia róż co 5-7 dni 2~3 0,5~0,7
inne warzywa stosować w okresie intensywnego wzrostu 2~3  
Opakowanie: butelka 500 ml.

 

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl