• mydło brązowe w kostce

  • ema5

  • dostawa gratis emfarma

  • olej arganowy kosmetyczny

  • BioKlean Soft, soft

  • Cleaner, hipoalergiczny płyn do czyszczenia, ProBio Cleaner

  •    

  • ema5 z wrotyczem

  • Esencja probiotyczna, probiotyki, probiotyki dla ludzi

  • ApiBioFarma, probiotyk dla pszczół

  • Pro-Biotyk (em15), em15, probiotyk dla zwierząt

  • Probiotyka, SCD Probiotyka, probiotyk

  • Mydło mikroorganiczne, mydlo mikroorganiczne, probiotyki

  • EmFarma Plus, mikroorganizmy glebowe, EMy

Produkt dnia
ApiBioFarma™ 1L
ApiBioFarma™ 1L
55,00 zł 50,00 zł
szt.
Pro-Biotyk(em15)® 1L
Pro-Biotyk(em15)® 1L
24,00 zł
szt.
Zaloguj się
Nie pamiętasz hasła? Zarejestruj się
Producenci
Kompost

Kompost
(EmFarma Plus lub Bokashi)


Zdrowe płody rolne uzyskamy dzięki zdrowej glebie zawierająca optymalną ilość próchnicy, która powstaje z materii organicznej. Kompostowanie poddawane jest procesom fermentacji bakterii kwasu mlekowego. Taka fermentacja posiada silne właściwości sterylizujących ale nie pozbawia gleby z obecności pożytecznej mikroflory. Kompost to mikrobiologiczna szczepionka dla gleby zawierająca dużą wartość odżywczą.

Użycie:


Do pozostałości roślinnych: liście, głąby, łupiny, korzenie, chwasty, skoszona trawa podlewamy 1 litrem EmFarmy Plus/1 m3 rozcieńczonego w takiej ilości wody, aby wilgotność kompostu wynosiła 50-60 %. Następnie dobrze ugnieść i nie napowietrzać. Dobrym rozwiązaniem jest wykonanie 2 zagłębień, w których na przemian podawana jest procesowi kompostowania. Po zakończeniu dodawania materii najlepiej przygotowywany kompost obłożyć 10 cm warstwą gleby lub dojrzałym kompostem. Kompostowanie może trwać od ok. 10 tygodni do 6 miesięcy. Aby przyśpieszyć proces możemy zwiększyć dawkę EmFarmy Plus do 10 litrów/1 m3. Do kompostu możemy dodawać resztki kuchenne, piasek, trociny z kuwet i inne resztki organiczne. Nie dodawać do kompostu chorych pozostałości roślinnych.
Szybki kompost z Bokashi i resztek kuchennych: Do produkcji bokashi potrzeba szczelnie zamykanego plastikowego pojemnika (może być również worek foliowy). Najlepiej używać specjalnego pojemnika do robienia bokashi. Do tego pojemnika jest zamontowany kranik, żeby można było spuszczać nadmiar płynu. Jeśli ktoś używa normalnego wiadra, to powinien w dole wywiercić dziurę, którą będzie można zatykać.
W pojemniku układa się kolejno warstwami odpadki wraz z 2-3 łyżkami bokashi i ugniata, po czym szczelnie zamyka się pojemnik. Pełny pojemnik odstawia się na 3-4 tygodnie w ciepłe miejsce, ale nie na słońce. Bokashi z odpadków kuchennych ma przyjemny słodko-kwaśny zapach i często na powierzchni białawy nalot. Używa się go jako nawozu i jest to idealny recykling dla odpadków kuchennych.

Obsługa klienta

Promocje
Spirulina Maseczka 20 g
Spirulina Maseczka 20 g
10,00 zł 8,00 zł
szt.
CALIO NAWÓZ WAPNIOWY  0,5 l
CALIO NAWÓZ WAPNIOWY 0,5 l
68,00 zł 65,00 zł
szt.
EMULPAR’ 940 EC, 5 l koncentrat
EMULPAR’ 940 EC, 5 l koncentrat
135,00 zł 110,00 zł
szt.
SmartSil WP 1 kg nawóz krzemowo-wapniowy
SmartSil WP 1 kg nawóz krzemowo-wapniowy
50,00 zł 48,00 zł
szt.
Zestaw "ONA"dla kobiet
Zestaw "ONA"dla kobiet
120,00 zł 101,00 zł
szt.
Esencja ProBiotyczna™ 1L
Esencja ProBiotyczna™ 1L
167,00 zł 160,00 zł
szt.
BioKlean soft 1 l ™
BioKlean soft 1 l ™
32,00 zł 30,00 zł
szt.
Zestaw na wyjazd wakacyjny-SUPER CENA
Zestaw na wyjazd wakacyjny-SUPER CENA
136,00 zł 123,00 zł
szt.
HUWA SAN TR 50- 1kg =0,83L
HUWA SAN TR 50- 1kg =0,83L
125,00 zł 118,00 zł
szt.
Zestaw rodzinny
Zestaw rodzinny
223,00 zł 210,00 zł
szt.
Zestaw "ON" dla mężczyzn
Zestaw "ON" dla mężczyzn
124,00 zł 112,00 zł
szt.
do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl