Pro-Biotyk (em15) do zakiszania - 5 L
Cena regularna:
towar niedostępny
dodaj do przechowalniOpis
Korzyści płynące ze stosowania:
- lepsza jakość i wartość odżywcza kiszonki;
- ukierunkowanie procesów fermentacji w zakiszanej masie dzięki hamowaniu rozwoju niepożądanych bakterii kwasu masłowego;
- hamowanie rozwoju pleśni i drożdży w zakiszanym materiale dzięki wytwarzanym bakteriocynom - naturalnym antybiotykom;
- zwiększenie stabilności tlenowej kiszonki;
- wyjątkowo przyjazny zapach i smak kiszonki.
- szybkie obniżenie pH zakiszanego surowca dzięki dużej koncentracji bakterii i ich wysokim zdolnościom do multiplikacji;
- zmniejszenie strat kiszonki przez eliminację stref zagniwania;
Instrukcja stosowania:
- 0,3-0,5 l/t zielonki kukurydzy,
- 0,5-1 l/t sianokiszonki,
- 1-1,5 l/t lucerny,
- 2 l/t ziaren kukurydzy,
- 1,5 l/t wysłodków buraczanych.
Skład:
Dodatki zootechniczne: Lactobacillus plantarum ATCC 8014, Lactobacillus buchneri DSM 13573 w ilości: 6,0 x 109jtk/g.
Przechowywanie:
Przechowywać z dala od bezpośredniego działania promieni słonecznych i źródeł ciepła, w temperaturze 5-20°C w miejscu niedostępnym dla małych dzieci.
Po otwarciu zużyć w ciągu 5 tygodni.
Koszty dostawy Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności