Promocje
Ema5 z Wrotyczem™ 20 L
Ema5 z Wrotyczem™ 20 L

1 180,00 zł

Cena regularna: 1 394,00 zł

Najniższa cena: 1 394,00 zł
szt.
The Total Humus kwasy humusowe 500 ml
The Total Humus kwasy humusowe 500 ml

90,00 zł

Cena regularna: 95,00 zł

Najniższa cena: 95,00 zł
szt.
The Total Humus kwasy humusowe 250 ml
The Total Humus kwasy humusowe 250 ml

55,00 zł

Cena regularna: 59,00 zł

Najniższa cena: 59,00 zł
szt.
Maska 3 Algi 20 g
Maska 3 Algi 20 g

10,00 zł

Cena regularna: 12,00 zł

Najniższa cena: 12,00 zł
szt.
EMULPAR’ 940 EC, 5 l  na mszycę, przędziorka, mączlika i inne szkodniki
EMULPAR’ 940 EC, 5 l na mszycę, przędziorka, mączlika i inne szkodniki

220,00 zł

Cena regularna: 225,00 zł

Najniższa cena: 225,00 zł
szt.
CALIO nawóz wapniowy ze skorupiaków 0,5 l
CALIO nawóz wapniowy ze skorupiaków 0,5 l

66,00 zł

Cena regularna: 70,00 zł

Najniższa cena: 70,00 zł
szt.

CALIO nawóz wapniowy ze skorupiaków 0,5 l

CALIO nawóz wapniowy ze skorupiaków 0,5 l
  • promocja
Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 24 godziny
Dostawa: Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności sprawdź formy dostawy
Cena: 66,00 zł

Cena regularna: 70,00 zł

66.00
Najniższa cena z 30 dni przed obniżką: 70,00 zł

Promocja trwa do 30 kwietnia 2025

ilość szt.

towar niedostępny

dodaj do przechowalni
Producent: Monagro
Kod produktu: 137

Opis

CALIO to innowacyjny, skoncentrowany płynny nawóz wapniowy wytworzony z muszli skorupiaków morskich. Dzięki płynnej formie i dolistnemu stosowaniu działa dwa razy szybciej od innych nawozów.

 Skutecznie działa we wszystkich 4 fazach rozwoju rośliny:

  • wzrost
  • kwitnienie
  • owocowanie
  • przechowywanie

CALIO:

  • zapobiega chorobom roślin spowodowanych niedoborem wapnia
  • zwiększa masę roślin i owoców
  • zwiększa twardość owoców
  • wydłuża przechowywanie zbiorów

Zalety produktu Calio:

  • naturalny - produkowany ze skorup ostryg
  • ekologiczny - bezpieczny dla zdrowia zwierząt i ludzi
  • stosowany dolistnie - szybciej i skuteczniej działa
  • bezpieczny - nie naraża na oparzenia słoneczne
  • przydatny - działa we wszystkich fazach rozwoju rośliny
  • wszechstronny - stosuje się go we wszystkich uprawach
  • niezastąpiony - idealny przy niesprzyjających warunkach pogodowych

CALIO jest produktem nietoksycznym, bezpiecznym zarówno dla środowiska, jak i zdrowia ludzi i zwierząt. CALIO posiada świadectwo kwalifikacji produktu do stosowania w rolnictwie ekologicznym.

 

"Calio" to najlepszy na rynku sposób na rozwiązanie problemów niedoborów wapnia w uprawach oraz w okresie przechowywania roślin rolniczych, sadowniczych i ogrodniczych.


W okresie WZROSTU – Calio dzięki zawartości naturalnych chlorków dogłębnie przenika w struktury rośliny, szybko wchłania się, odżywiając ją od środka. Wapń rozchodzi się po całej roślinie wzmacniając ją od korzeni, aż po same liście. W ten sposób szybko zapobiega klasycznym niedoborom wapnia w roślinach. Jego skoncentrowana formuła i dolistny sposób podawania przyspiesza cały proces.

 W okresie KWITNIENIA – Calio działając od środka rośliny wzmacnia jej system korzeniowy. Poprzez wzmocnienie ścian komórkowych znacząco przyspieszy rozwój upraw. Rośliny staną się zdrowsze, większe i bardziej odporne na uszkodzenia. Calio zabezpiecza rośliny przed przedwczesnym opadaniem pąków – dzięki temu zdecydowanie zwiększy się liczba owoców.

 W okresie OWOCOWANIA – większa ilość pąków to więcej pięknych i zdrowych owoców. Calio podnosi jakość i wielkość zbiorów. Uodparnia owoce przed pleśniami. Zapobiega wewnętrznej karmelizacji, gorzką plamistością podskórną i innymi chorobami owoców.

w okresie PRZECHOWYWANIA – działanie Calio ma niebagatelne znaczenie przy przechowywaniu zbiorów. Dzięki poprawie ścian komórkowych owoce i rośliny można dużej przechowywać bez uszczerbku na ich klasie i jakości. Calio zdecydowanie przedłuża okres przechowywania zbiorów, jednocześnie zabezpieczając je przed gniciem.


Stosowanie:

Ogólnie: stężenie 0,1% (1 ml/ 1l)

 

Uprawa Okres opryskiwania Ilość zabiegów Zalecana dawka l/ha 
jabłonie, grusze stosowanie rozpocząć od fazy orzecha laskowego co 10-14 dni. W celu zapobiegania gorzkiej plamistości podskórnej (jabłonie) zabiegi należy wykonać na 4 i 2 tygodnie przed zbiorem. 3~5 0,5~1,0
brzoskwinie, morele stosować od zawiązania owoców, w odstępach co 10-14 dni aż do zbioru. 4~6 0,5~1,0
czereśnie, wiśnie, śliwy stosować po zawiązaniu owoców, powtarzać co10-14 dni aż do zbioru 2~3 0,5~1,0
winogrona stosować w okresie wzrostu roślin 2~3 0,5~1,0
agrest, porzeczka stosowanie rozpocząć na ok.4 tygodnie przed zbiorem, podawać co 7-14 dni 2~3 0,3~0,7
pomidory stosować od zawiązania owocu, w okresie wzrostu i dojrzewania owoców 3~4 0,3~0,5
papryka stosować od zawiązania owocu, w okresie wzrostu i dojrzewania owoców 2~3 0,3~0,5
truskawki, maliny zabiegi rozpocząć pod koniec okresu kwitnienia, stosować do zbioru 3~4 0,3~0,5
ogórki stosować po kwitnieniu w okresie formowania się owoców aż do zbioru 2~3 0,5
kapusta pekińska stosować w okresie zawiązywania główek, zabiegi powtarzać co 5-7 dni 3~4 0,5~0,7
seler stosować od początku wzrostu korzenia, co 10-14 dni 2~3 0,5~0,7
sałaty: masłowa, endywia, lodowa i inne stosować 2-3 tygodnie po wysadzeniu, szczególnie w fazie wiązania i intensywnego wzrostu główki 2~3 0,5~0,7
kapusta głowiasta, kalafior, brokuł stosować w okresie zawiązywania się główek i tworzenia róż co 5-7 dni 2~3 0,5~0,7
inne warzywa stosować w okresie intensywnego wzrostu 2~3  
 NE/108/2009 do Ekologii
Opakowanie: butelka 500 ml.

 data produkcji 2019 termin przydatności 10 lat

Bezpieczeństwo

Koszty dostawy Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności

Kraj wysyłki:
do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper Premium