Melasa z trzciny cukrowej
W poniższej ofercie znajdziecie Państwo szeroką gamę produktów przeznaczonych m.in. do namnażania mikroorganizmów. Dostępna w tej kategorii melasa z trzciny cukrowej to naturalny produkt o głębokim, brązowym kolorze, zbliżonym do czerni. Pochodzi z kontrolowanych upraw, zgodnych z restrykcyjnymi przepisami ekologicznymi UE. Cechuje się bardzo lepką konsystencją, przypominającą syrop z delikatnymi, częściowo wykrystalizowanymi resztkami cukru.
Proponowany produkt doskonale sprawdza się jako pożywka dla procesów związanych z aktywacją mikroorganizmów, takich jak np. te zaliczane do grupy SCD ProBio Original. Jednak jego zastosowanie jest znacznie szerze, gdyż można go używać także m.in. jako nawóz, maseczka na twarz, czy dodatek do kąpieli, który może poprawiać gładkość skóry.
Co ważne, wybór melasy z trzciny cukrowej to także zdrowa alternatywa dla tradycyjnych słodzików. Jest słodka, a przy tym bogata w cenne dla organizmu minerały, takie jak żelazo, wapń, magnez czy potas oraz witaminy z grupy B. Tym samym jej stosowanie może stanowić wsparcie dla funkcjonowania organizmu i wzmacniać układ odpornościowy. Produkt ten dostępny jest w opakowaniach o różnych pojemnościach.
melasa ekologiczna
Melasa z trzciny cukrowej 1L
Melasa z trzciny cukrowej to masa barwy brązowej do czarnej, podobna do syropu z częściowo wykrystalizowanymi resztkami cukru. Stosowana przy samodzielnym namnażaniu mikroorganizmów
Melasa z trzciny cukrowej 5 L
Melasa z trzciny cukrowej 5L to produkt pochodzący z upraw ekologicznych, kontrolowanych zgodnie z przepisami ekologicznymi UE, masa barwy brązowej do czarnej, podobna do syropu z częściowo wykrystalizowanymi resztkami cukru. Jest ona pożywką do aktywacji mikroorganizmów z grupy SCD ProBio Original i innych procesów fermentacyjnych przy samodzielnym namnażaniu.
Melasa z trzciny cukrowej 10 L
Melasa z trzciny cukrowej to produkt pochodzący z upraw ekologicznych, kontrolowanych zgodnie z przepisami ekologicznymi UE, masa barwy brązowej do czarnej, podobna do syropu z częściowo wykrystalizowanymi resztkami cukru. Jest ona pożywką do aktywacji mikroorganizmów z grupy SCD ProBio Original i innych procesów fermentacyjnych przy samodzielnym namnażaniu.