


Melasa z trzciny cukrowej 1L
Opis
Melasa z trzciny cukrowej to produkt pochodzący z upraw ekologicznych, kontrolowanych zgodnie z przepisami ekologicznymi UE, masa barwy brązowej do czarnej, podobna do syropu z częściowo wykrystalizowanymi resztkami cukru. Jest ona pożywką do aktywacji mikroorganizmów z grupy SCD ProBio Original i innych procesów fermentacyjnych przy samodzielnym namnażaniu.
Najprostszą formą roboczą mikroorganizmów samodzielnie namnażanych jest Ema1 – preparat, który każdy zainteresowany użytkownik może samodzielnie namnożyć na własne potrzeby, na podstawie instrukcji ProBiotics™ Polska z wykorzystaniem Melasy z trzciny cukrowej.
Wskazania:
Magazynować w możliwie chłodnym miejscu, w temperaturze 10-18°C. W przypadku gdy melasę trudno jest wylać z pojemnika, należy ją podgrzać wstawiając do naczynia z ciepłą wodą.
Melasa z trzciny cukrowej:
Certyfikowana przez OkoP Zertifizierungs GmbH, posiada certyfikat produktu ekologicznego.
Aby uzyskać informacje dotyczące samodzielnego namnażania skontaktuj się ze specjalistą do spraw probiotechnologii
Koszty dostawy
Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności
